ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Κωδ. Έργου: 62421900
Ημ. Έναρξης: 15.12.2023
Ημ. Λήξης: 14.12.2025
Ημ. Έγκρισης: 15.12.2023
Σχολή: ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Τομέας: ΧΗΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Χρηματοδότης: OIL ONE ΑΒΕΕ
Προϋπολογισμός: 37.200,00 €
Α.Δ.Α.: 9ΥΥΕ46ΨΖΣ4-ΓΘ9
Επ. Υπευθ.: ΜΑΡΙΑ ΛΟΪΖΙΔΟΥ ΜΑΛΑΜΗ
Email: mloiz@chemeng.ntua.gr
Περιγραφή: Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΑΕΡΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ Σ Ι ΜΙΑ ΠΙΡΙΟΧΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΕΡΙΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΟΦΕΡΟΝΤΑΙ Α Ι ΑΥΤΗΝ ΟΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ Η ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ. Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ, ΟΔΙΚΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ, ΛΙΜΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΚΑΦΩΝ.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟ, Η ΓΕΙΤΝΙΟΣΗ ΜΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΨΥΠΑΛΕΙΟΣ. ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΓΕΓΡΟΜΜΕΝΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ, {ΟΣΜΕΣ, ΥΨΗΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΡΥΠΩΝ). Η ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΘΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ-ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΣΟΡΩΝΙΚΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΨΥΠΑΛΕΙΟΣ.
ΣΥΝΕΠΕΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΡΥΠΑΝΣΗΣ.
Go to Top