ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ ΑΝΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΠΤΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΟ-ΙΑΤΡΙΚΗ.

Κωδ. Έργου: 95034100
Ημ. Έναρξης: 12.06.2024
Ημ. Λήξης: 05.10.2027
Ημ. Έγκρισης: 12.06.2024
Σχολή: ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Τομέας: ΦΥΣΙΚΗΣ
Χρηματοδότης: ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ
Προϋπολογισμός: 46.974,98 €
Α.Δ.Α.: Ψ8ΖΤ46ΨΖΣ4-35Χ
Επ. Υπευθ.: ΚΑΘ. ΙΩΑΝΝΑ ΖΕΡΓΙΩΤΗ
Email: zergioti@central.ntua.gr
Περιγραφή: ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ-ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΛΕΙΖΕΡ. ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ:
1. Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΜΕ LASER ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ (ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ < 10 ΜM), ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ > 1M/S ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΜΟΤΗΤΑ (>90%).
2. Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΘΟΥΝ ΜΕ LASER: ΠΛΗΘΩΡΑ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΔΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΥ ΓΡΑΦΕΝΙΟΥ, ΠΟΙΚΙΛΩΝ ΜΕΛΑΝΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΝΑΝΟ-ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ (ΑΡΓΥΡΟΥ, ΧΑΛΚΟΥ, ΧΡΥΣΟΥ) ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΟΠΩΣ DNA, ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ, ΚΥΤΤΑΡΩΝ.
3. H ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΟΠΤΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ, ΟΠΩΣ ΦΩΤΟ-ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟ-ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ LAB-ON-A-CHIP, ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΜΕ LASER.
Go to Top